desecretaresse.nl: Zakelijke dienstverlening snelste betalers, overheid langzaamste
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Zakelijke dienstverlening snelste betalers, overheid langzaamste

Van alle branches betaalt de zakelijke dienstverlening het snelst. Een crediteur die zijn rekening naar de overheid stuurt, moet het langste wachten op zijn geld. Dit blijkt uit onderzoek van Graydon. Het verschil is precies 9 dagen.

Overheid betaalt één op de drie rekeningen te laat
De overheid is al jaren de langzaamste betaler van alle branches. De overheid betaald één op de drie rekeningen te laat en gemiddeld wordt na 49,6 dagen voldaan. Dit is een verslechtering van vorig jaar, toen werd gemiddeld na 48,5 dagen betaald. Op de tweede plaats van slechte betalers staan de grafische sector en de chemie & farmacie (48,8 dagen), opgevolgd door de transportbranche met een gemiddelde betaaltermijn van 47,7 dagen.

Gevolgen van te laat betalen
De gevolgen van te laat betalen zijn duidelijk. Iedereen wacht op elkaar met als gevolg een economie die steeds langzamer op gang komt. Graydon waarschuwt dan ook voor de financiële gevolgen voor ondernemingen en de invloed van een trage betalingsmoraal op het aantal faillissementen.

Oproep om tijdig te betalen voor overheid
De overheid onderschat de gevolgen van betalingsachterstanden voor de maatschappij en de economie. Het gaat om een groot bedrag dat nu buiten de economie blijft. Dit dupeert het bedrijfsleven ernstig. Kleine bedrijven zijn afhankelijk van deze betalingen en komen hierdoor in financiële problemen wat zelfs kan leiden tot faillissement.

Graydon geeft aan dat wanneer de overheid eerder zouden betalen, en hun betalingstermijn terug zouden brengen naar 30 dagen, dit een positieve uitwerking heeft op de gehele handelsketen en het aantal faillissementen.

 

Eerder geplaatste artikelen

VIP Business Drivers gaat voor marktleiderschap in topsegment
VIP Business Drivers is meer dan 10 jaar een specialist in luxe personenvervoer over het asfalt en in de lucht. Wat ooit begon met 1 chauffeur is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisati...
Lees meer...
Ondernemingsraad: spin in het digitale web
NarrowMinds introduceert een nieuw interactief product voor de ondernemingsraad: de OR Monitor. De OR Monitor is een online onderzoekspanel waarmee de medewerkers ‘real time’ feedback kunn...
Lees meer...
Softbrick zorgt voor minder belasting op de afdeling HR
Een veel gehoorde klacht van HR-managers is dat zij teveel tijd kwijt zijn met administratieve handelingen en tijdrovende processen. Denk aan het afhandelen van praktische vragen van medewerkers, het ...
Lees meer...