desecretaresse.nl: Vier tips om uw status op de werkvloer te verhogen – en uw baan te houden
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Vier tips om uw status op de werkvloer te verhogen – en uw baan te houden

Uw manier van communiceren zegt veel over uw status. De werkvloer is een van de belangrijkste statusplekken in onze maatschappij. Wanneer u uw status op de werkvloer op de juiste manier beheerst, kunt u uw positie op de werkvloer verbeteren en vergroot u uw kansen om uw baan te behouden. Dit stelt Richard van Berkel, auteur van het boek ‘Status’.

Gezonde drang naar status is niet alleen belangrijk voor werknemers om hogerop te komen, maar ook voor bedrijven om mensen aan zich te binden. Niet voor niets is status een van de drie belangrijkste factoren waarom mannen fulltime willen blijven werken, zoals bleek uit onderzoek van TNS Nipo. 

Statusverhogende tips

Vier tips van Richard van Berkel om uw status te handhaven, dan wel te verhogen: 

1. Pas uw correspondentie aan
Correspondentie verraadt status op de werkvloer. Waar directeuren niet de moeite nemen om een fatsoenlijke mail te typen, doet het middenmanagement dit juist te uitvoering. Werknemers die onderaan staan in de pikorde strooien juist weer met smileys. 

2. Wees selectief met het versturen van informatie
Werknemers op lage functies vallen hun collega’s regelmatig lastig met onnodige informatie om te laten zien dat ze meedenken. Iedereen is druk en zit hier niet op te wachten, stuur alleen de relevante informatie door en vul deze aan met bruikbare tips.

3. Wees een professionele versie van uzelf
U moet uzelf kunnen zijn op uw werk, maar denk er wel aan professioneel te blijven en niet alle ins en outs van uw privé leven op tafel te leggen. 

4. Gebruik sociale netwerken bewust
Het is bekend dat werknemers en sollicitanten afgerekend kunnen worden op hun sociale netwerken, maar deze kunnen ook ingezet worden om het succes te vergroten. Communiceer daarom ook via sociale netwerken op een bewuste manier en plaats geen feestfoto’s.
  

Eerder geplaatste artikelen

Geen verplichte controle van handtekeningen
Op het moment dat er een nieuwe werknemer bij u komt werken, bent u niet verplicht om de handtekening op het identiteitsbewijs te vergelijken met die op de opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Allee...
Lees meer...
Bizarre Bazen
Bizarre Bazen is voor iedereen die zich verbaast over het management. Want ondanks stapels managementboeken, leerzame workshops en peperdure congressen is er veel mis in managementland. Niet alle mana...
Lees meer...
Online steun tijdens ziekte positief voor patient
Ruim 80% ontvangt tijdens ziekte steun van hun vrienden en/of familie. Bellen, op bezoek gaan, kaartje sturen of mailen om de patiënt te steunen zijn de meest gebruikelijke manieren om contact te l...
Lees meer...